Mexikó mára a világ 8. legnagyobb mezőgazdasági élelmiszer-exportőre

Mexikó mezőgazdasági exportja tovább emelkedik. A WTO legfrissebb adatai szerint agrár-élelmiszeripari exportja 2020-ban meghaladta India és Argentína exportját, így a közép-amerikai ország lett világ 8. legnagyobb mezőgazdasági élelmiszer-exportőre.

Mexikó mezőgazdasági élelmiszer-exportja folyamatosan nőtt az elmúlt években. 2010-ben Mexikó mezőgazdasági exportja a globális mezőgazdasági export 1,4% -át tette ki. Tíz évvel később, 2020-ban a világ mezőgazdasági és élelmiszeripari exportjának 2,3% -át érték el.

2018-ban Mexikó először került be a világ első tíz mezőgazdasági és élelmiszer-exportőrei közé. Miután két éve egymás után elfoglalta a lista kilencedik pozícióját, 2020-ban a világ nyolcadik legnagyobb agrár-exportőre lett, megelőzve Indiát és Argentínát.

A Kereskedelmi Világszervezet adatai szerint Mexikó mezőgazdasági élelmiszerexportja ebben az évben 41 milliárd dollárt tett ki.

A sör továbbra is Mexikó első számú mezőgazdasági és élelmiszeripari exportterméke 2021-ben: 3,17 milliárd dollárral a sörexport 27% -kal volt magasabb, mint 2020 ugyanezen időszakában, amikor a sörexport összeomlott a sörfőzdékre kivetett COVID-19 lezárások miatt.

A bogyósgyümölcs export második helyen végzett 2 milliárd USD -val (27,8% -kal magasabb, mint tavaly). A tequila a harmadik helyen állt 1,78 milliárd USD-val (41,9% -kal magasabb, mint 2020 -ban), míg az avokádó a negyedik helyen áll 1,7 milliárd USD -val (3,3% -kal magasabb, mint 2020 -ban). A marhahús (hús és szarvasmarha) és a paradicsom az ötödik és a hatodik helyet foglalja el.

Forrás: Agroberichtenbuitenland

Fotó: Pixabay.com