Mi vár ránk 2015-ben? – Négy mezőgazdasági trend

Mind a termelők, mind a kereskedők számára kihívásokat jelentenek a változó körülmények, előre nem látható események. A gazdasági sikeresség első lépése az alapos tervezés. 2015-ben a következő négy trendet érdemes figyelembe venni.

  1. A digitális átállás idővel a földeket sem kerülheti el. Szenzorok, applikációk, robotok, digitális eszközök, időjárás-előrejelző programok és az adatok elemzésének segítségével egészségesebb növények és biztosabb terméshozamok érhetőek el. Érdekes technológiai fejlesztésekről az év során folyamatosan beszámolunk.
  2. Növekvő gazdaságok: főként az Egyesült Államokban érezhető, hogy egyre nagyobb (összevont) területeken gazdálkodnak a farmerek. A nagy gazdaságok kedvezőbb pénzügyi eredményeket értek el korábbi években, valamint több támogatást szereztek és nagyobb befektetéseket hajtottak végre. A méretgazdaságosság kedvező hatását kihasználva korszerűsítésre és fejlesztésre is sor kerülhet.
  3. A különféle betegségek, kártevők továbbra is veszélyt jelentenek földjeinken. Ezért a növényvédő szerek, növényvédős szakemberek továbbra is kiemelten fontossá válnak.
  4. Végül a gyakran hangoztatott klímaváltozás és a növekvő élelmiszerigény. Szárazságtűrő növényfajták, magas hozamot termelő fajták / hibridek részesülnek előnyben, a Syngenta vetőmagjainak folyamatos fejlesztése által kínálatunkban kiegyensúlyozott hozamot ígérő hibridek találhatóak.