Milliárdos járványsegély program az Egyesült Államokban

A Biden-kormányzat közölte, hogy újabb egymilliárd dollárral segíti a szerződésben álló sertés- és baromfitenyésztőket a koronavírus miatt kieső bevételeik ellensúlyozására.

A mostani bejelentéssel együtt az Egyesült Államok szaktárcája, az USDA idén mintegy 8 milliárd dollár járványtámogatást nyújt a gazdálkodóknak. 

 „A járvány óriási hatással volt a mezőgazdasági termelőkre, most újabb jelentős lépéseket tettünk a megsegítésükre”, mondta Zach Ducheneaux , a mezőgazdasági támogatásokat felügyelő Farm Service Agency munkatársa.

A kifizetéseket a gazdák a 2020-as bevételük és a 2018-as, vagy 2019-es eredményeik közötti különbség 80 százalékában kell kiszámítani; a termelők kiválaszthatják azt az évet, amely leginkább reprezentálja tevékenységüket.

 „Nagyra értékeljük, hogy az USDA enyhíti azokat a hihetetlen veszteségeket, amelyeket a mezőgazdasági termelők viseltek a járvány idején” – mondta  Zippy Duvall , az Amerikai Farmszövetség elnöke. “Amikor bezártak az éttermek és az iskolák, a kereslet szinte egyik napról a másikra eltűnt. Ez pedig komoly érvágást jelentett az ágazatnak.”

A koronavírus miatti programok keretében 2020 májusa óta az USDA 24,4 milliárd dollárt adott közvetlenül a termelőknek. 

Forrás: Agriculture.com