Milliószámra pusztultak az állatok a Florence hurrikán miatt

Észak-Karolina államban alaposan odavágott a Florence hurrikán, ami 37 emberéletet követelt, és 17 milliárd dolláros kárt okozott.

A The Guardian az összefoglaló adatok alapján azt írta, hogy a Florence átvonulása utáni árvíz miatt körülbelül 3,4 millió csirke és több mint 5500 sertés fulladt meg.

Jóllehet az USA második legnagyobb csirketenyésztőjeként ismert Észak-Karolina szárnyas állománya 830 millió darabra rúg, és átlagosan emellett 8,9 millió sertést tartanak, ami az USA teljes állományának 12 százaléka, a vihar által leginkább sújtott Duplin megyei farmereknek a veszteség katasztrofális. Csupán a Sanderson Farms 1,7 millió broiler csirkét veszített el, miután hatvan telephelyét elöntötte az ár.

Az Associated Press pedig azt írta, hogy az állam dohánytermesztő szövetsége, a Tobacco Growers Association of North Carolina szerint mintegy 50 tonna dohánylevél is tönkre ment, ami a farmereknek legalább 250 millió dolláros veszteséget jelent. A termés 40 százaléka ugyanis még a betakarításra várt a földeken.