Modernizálnák a halászati flottát Spanyolországban

A halászflotta megújítását kezdeményezték szakmai szervezetek Spanyolországban. A hajók átlagéletkora jelenleg 34 év az országban, többségük elavult technikai felszereltséggel rendelkezik.

Javier Garat, a nemzeti halászattal foglalkozó munkáltatói szövetség, a Cepesca főtitkára szerint a halászhajók többsége már nem felel meg a modern követelményeknek, emiatt égető lenne egy átfogó felújítási program.

Jelenleg Spanyolországban összesen 8884 halászhajót tartanak nyilván, amelyek 95% -a nemzeti halászati ​​területen működik, átlagéletkoruk 34 év. Ez a helyzet a Galíciában és az ország északnyugati részén még rosszabb, itt 38 évesek a hajók átlagosan. A szakember szerint nagyon aggasztó helyzet, mivel ez Spanyolország legnagyobb flottája.

“A halászterület flottája megújulásra szorul, mert a munkavállalók biztonsága nem garantálható a jelenlegi elavult biztonsági intézkedésekkel és technológiai megoldásokkal. Nem beszélve arról, hogy az öregedő, korszerűtlen flotta a fiatalok számára sem jelent vonzerőt, az új generáció bevonása pedig fontos célunk”, tette hozzá a főtitkár.

Forrás: industriaspesqueras.com

ddzphoto képe a Pixabay -en.