Montrealban három focipályányi tetőtéri üvegház nyílt

Megnyílt a kanadai Montrealban a világ egyik legnagyobb tetőtéri üvegháza. Az amerikai kontinens nagyvárosai a helyi élelmiszerellátásukat erősítik a hasonló beruházásokkal.

Kanada második legnagyobb városában, az 1,8 millió lakosú Montreal központjában a Lufa Farms felavatta a 15 ezer négyzetméteres, azaz körülbelül három futballpálya nagyságú új tetőtéri üvegházát.

“Vállalatunk fontos küldetése, hogy az élelmiszert közvetlenül az emberek lakóhelyén, fenntartható módon teremtsük meg”, hangsúlyozta Thibault Sorret szóvivő az AFP-nek a megnyitón, ahol leszüretelték az első itt termett padlizsánokat is.

A mostani már a negyedik tetőtéri üvegház, amelyet a vállalat a kanadai városban épített. Az elsőt még 2011-ben hozták létre. A termékeket egy helyi szupermarket polcain meg is tudják vásárolni a város lakói.

A kontinensen az elmúlt években több hasonló kezdeményezés indult. A Gotham Greens nyolc üvegházat épített New York, Chicago és Denver tetőire. A francia Urban Nature pedig 2022-ben Párizsban nyitja meg tervei szerint a tetőtéri farmját.

Forrás: Euronews