Most már biztosan lesz a laborban készülő műhús

Amellett, hogy az USA legnagyobb húsipari vállalata, a Tyson Food bejelentette, hogy be fog lépni az izomsejtek tenyészetével készülő „tiszta hús” ágazatba, egyéb jelek is azt mutatják, komoly piaca lenne az ilyen termékeknek.

Igaz, augusztusban az évi 109 milliárdos forgalmú Cargill csoport már dollármilliókat fektetett a laborhús cégbe, a Memphis Meats-be, januárban pedig a harmadik legnagyobb európai baromfitenyésztő, a PHW Group jelentette be, hogy együttműködik az izraeli tisztahús-társasággal, a SuperMeat-tel. A Tyson Foods – amelynek éves bevétele körülbelül 38 milliárd dollár – tehát csak a harmadik beruházó csoport.

Viszont a kutya-macskaeledel gyártó oregoni Fancy Feast is érdeklődik a forradalmi termék iránt, amivel bővíthetné a kínálatát, amiben már vannak „természetes”, „gluténmentes” és „bio” tápok.

A műhús úgy készül, hogy izolált állati sejteket táplálva izomszöveteket növesztenek laboratóriumi körülmények között. Ezek alapján aztán megindult a vita a különböző vallási közösségekben, hogy a műhús teljesíti-e az előírásokat, avagy sem.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel