Nagyon figyelnek a zavartalan exportra Vietnámban

Vietnamban az agrár- és erdőgazdálkodás, valamint a halászat exportja 4,9 százalékkal magasabb idén, mint az előző év azonos időszakában, derült ki az ország szakminisztériumának legfrissebb frissítéséből.

A vietnami agrár-, erdészeti-halászati ​​termékek legnagyobb exportpiacát az Egyesült Államok jelenti, a második helyen Kína áll. Jelentős növekedést könyvelhettek el az exportőrök a rizs, a zöldségfélék, a manióka, a garnélarák, valamint a faipari termékek piacán.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a COVID-19 világjárvány jelentősen befolyásolta az agrár-erdőgazdálkodás és a halászat exportját, ezért a tárca a kulcsfontosságú piacokra irányuló export elősegítésére összpontosított. Mivel a COVID-19 járvány továbbra is nehézségeket okoz,  továbbra is szoros figyelemmel kell kísérni azokat a piacokat, amelyeket a járvány súlyosan érint.

A minisztérium ezeken kívül a sertéshús kínálatának növelésére és az árak stabilizálására irányuló intézkedések végrehajtására is összpontosítana.

Forrás: VietnamNe

Quang Nguyen vinh képe a Pixabay -en.