Nem kap elég vágóállatot a legnagyobb dán húsipari cég

A dán Danish Crown csoport a világ egyik legnagyobb húsipari vállalata, és a legnagyobb sertéshús exportőre. A cég a közelmúltban bejelentette, hogy beszállító partnerei számára kilónként 0,5 dán koronával (20 forint) többet fizet a vágóállatokért, annak érdekében, hogy növelhesse termelését.

A kezdeményezés célja, hogy megfordítsa a tendenciát, és több sertést adjanak el a húsfeldolgozóknak. A vágóhidaknak egyre kevesebb a munkájuk, mivel az állomány túlnyomó részét exportálják.

„Úgy véljük, hogy ez a tendencia megfordítható, és a Danish Crown vágóhídjainak termelési szintje növekedni fog” – mondta Jais Valeur, a csoport vezérigazgatója, hozzáfűzve: „Vállalatunk erőssége, hogy folyamatosan magas minőségű sertéshús-termékeket szállít a világ minden tájára. Ezáltal különleges pozíciót értünk el a világpiacon, de sajnos gondjaink támadtak. Nem annyira a verseny miatt, hanem azért, mert nem mindig tudjuk leszállítani az ügyfeleink által igényelt mennyiségeket”.

Az újonnan bevezetett félkoronás prémium mellett a támogatási rendszer bővítése is szóba került, amivel új beszállítókat kíván szerezni a csoport, hogy kielégíthesse az az Egyesült Királyság piacán jelentkező igényeket.