Egy hosszú ideje zajló vitára tettek pontot az a kutatás, amely azt vizsgálta, hogy az érett paradicsom tárolása hűtőszekrényben (7 celsius fok) vagy szobahőmérsékleten (20 celsius fok) történjen.
Erre a kérdésre kereste a választ a Göttingetni Egyetem kutatócsoportja, akik megállapításaikat a Frontiers in Plant Science folyóiratban tették közzé.
A Göttingeni Egyetemen kutatócsoportja elsősorban a paradicsom ízének – savasságának, édességének – változását vizsgálta a tárolás függvényében.
Az értékszervi kutatás legfontosabb megállapítása: nem észlelhető különbség. „Az egész betakarítás utáni láncot figyelembe véve az érett paradicsom rövid távú hűtőszekrényben történő tárolása nem befolyásolja az ízét. A paradicsom fajtája sokkal fontosabb, ezért a vonzó, új fajták nemesítése fontos lépés lehet az íz szignifikáns javítása felé”, mondta Larissa Kanski, a tanulmány egyik szerzője.
***
Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról: https://blog.syngenta.hu/hirlevel
Fent vagyunk a Facebookon is: https://www.facebook.com/syngentaagrarklub