
A koronavírus járvány idején tapasztalt növekvő élelmiszerkereslet ellenére továbbra is igyekeznek a hátrányos helyzetű lakosok számára élelmet biztosítani az Egyesült Államok élelmiszerbankjai.
Az élelmiszerbankok is érzik a világjárvány idején tapasztalt negatív folyamatokat, ezért több nagy segélyszervezet az Egyesült Államok kormányához fordult javaslataikkal. Ebben ajánlásokat fogalmaztak meg a válsághelyzet enyhítésére.
Egyik legfontosabb pontja szerint bővítenék együttműködésüket a mezőgazdaság és élelmiszeripar főszereplőivel. Főleg azokat a vállalkozásokat igyekeznek elérni, amelyek a válsághelyzetben elveszítették piacaikat, például a gasztronómiai és idegenforgalmi szektort.
A terv szerint a minisztérium közvetítésével ők gyorsan friss élelmiszert juttathatnának el az élelmiszerbankokon keresztül a leghátrányosabb helyzetű emberek számára. A kormány pedig támogatást adhatna a termelési költségeikhez.
Holger Kraft képe a Pixabay -en.