Spanyolország jóváhagyta az éghajlatváltozás elleni törvényét

A spanyol parlament elfogadta az első éghajlatváltozási és energiaátállási törvényt. Célja, hogy Spanyolország 2050 előtt elérje a klímasemlegességet. Eszerint minden ágazatnak, beleértve a gazdálkodást is, hozzá kell járulnia a gazdaság dekarbonizációjához.

A cél érdekében Spanyolország búcsút mond dízel- és benzinüzemű autók eladásának 2040-től. Fontos célkitűzés, hogy az elektromos rendszer hogy 100% -ban megújulóvá váljon. Ezen kívül megtiltják a szénhidrogének termelését. Mindezek fokozatosan megváltoztatják a spanyolok életmódját, gazdálkodási lehetőségeit, de még a tájat is.

Az energia-átmenet több mint 200 milliárd euró beruházás mobilizálását teszi lehetővé a 2021-2030 közötti időszakban. A javasolt intézkedéseknek köszönhetően a nettó foglalkoztatottság az időszak végére 250-350 000 fővel növekszik.

A fejlesztések között szerepel egy olyan rendszer létrehozása, amely meghatározza a megújuló energiák érzékenységi és kizárási zónáit, a biológiai sokféleség szempontjából betöltött jelentőségük miatt.

A kormány a mezőgazdaság  és az erdészet érdekében különféle intézkedéseket fog beilleszteni a sérülékenység csökkentése érdekében. Az intézkedéseknek a családi gazdálkodás fenntarthatóságát és versenyképességének javítását is kell szolgálnia.

Forrás. Agroberichtenbuitenland.nl