Spanyolországban digitalizációs központ segíti az élelmiszeripari cégeket

Elindult egy új digitalizációs központ Spanyolországban, amelyhez a következő három évben mintegy 1500 élelmiszeripari szereplő csatlakozhat.

“Le kell bontanunk az akadályokat, és ki kell terjesztenünk a digitális átalakulást az egész ágazatra, különösen a kis- és középméretű szereplőkre”, fogalmazta meg a FIAB ágazati szervezet igazgatója , Mauricio García de Quevedo a projekt bemutatóján. 

A kezdeményezés három területre összpontosít : a kiberbiztonságra, az intelligens gyártásra és az adminisztratív feladatok automatizálására. A központ további feladata, hogy segítse a rendelkezésre álló  források jobb kihasználását.

A spanyol élelmiszeripar több mint 30 ezer vállalatból áll , amelyeknek 96 százaléka a kis- és középvállalkozásokhoz tartozik.

García de Quevedo felidézte: “ezzel párhuzamosan az FIAB már dolgozik a kormánnyal a gazdasági fellendülés és átalakítás stratégiai projektjén , amelyet kifejezetten az agrár-élelmiszeripari ágazatot célozza”. Ily módon több mint 2000 millió euró értékű európai támogatás érkezhet. A KKV szektornak vissza nem térítendő támogatásokra van szükségük, különben nem lesznek képesek szembenézni átalakulásukkal”.

Forrás: EfeAgro