Szeretik a spanyolok a használt brit traktort

A spanyol farmerek továbbra is a legjobb vevői a brit használt mezőgazdasági gépeknek. Nemrégiben egy aukción több mint félmillió fontért egyszerre 22 traktort vett egy ibériai vásárló.

A Cheffins aukciósház használtgép-forgalma az első negyedévben elérte a 9,9 millió angol fontot, mivel a gyenge brit fizetőeszköz erősen vonzza a kontinens országainak vásárlóit. A nemrégiben megtartott Cheffins Cambridge Machinery Sales alkalmával 30 ország vásárlói jelentek meg és a készlet 80 százaléka került a Brit-szigeteken kívülre.

A spanyolok továbbra is a legerősebb tengerentúli vásárlóknak számítanak, mivel a traktorok iránti igényük – különösen ami a John Deere-t illeti –  továbbra is kielégíthetetlennek látszik. Szintén egy közelmúltban tartott árverésen egy spanyol vásárló 22 traktort vásárolt összesen több mint 500 ezer fontért.

Írországban erősebb a tejágazat, mint Angliában, és ott a mintegy 100 lóerős traktorok iránti kereslet élénkül, ami persze az árak emelkedéséhez vezetett.

Mivel az új gépek árai továbbra is emelkednek, és a brit gazdálkodás jövője továbbra is bizonytalan, a Cheffins úgy tapasztalja, hogy a 2016 júniusi Brexit-népszavazás óta ugyanakkor az Egyesült Királyság farmerjei is egyre nagyobb számban vásárolnak mezőgazdasági gépeket a használtpiacokon.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról:https://blog.syngenta.hu/hirlevel