Theresa May, a búzagázoló

A brit farmerek attól félnek, hogy ezen a hétvégén Theresa May epigonok fogják lerohanni búzamezőiket. Egy televíziós műsorban ugyanis a miniszterelnök a kérdésre, hogy mi volt a legcsúnyább dolog, amit valaha tett, ezt válaszolta: „Meg kell vallanom, én és a barátom keresztül szoktunk szaladni a búzamezőkön, de a gazdák nem nagyon örülnek neki”.

Ez a mondat a farmereket felháborította, mások viszont a miniszterelnököt gúnyoló mémekkel és videókkal árasztották el a közösség médiát. Sőt, alakult egy „Búzamezőn keresztülfutóFacebook csoport is, hogy június 23-án és 24-én utánozzák Theresa Mayt. A farmerek tényleg nem boldogok, hiszen a hét elejére már 30 ezren jelezték, hogy részt vesznek a futáson.

Mások azonban nem vártak addig, és videókon mutatják meg, mennyire vicces is átfutni egy búzamezőn. Vannak kommentelők azonban, akik nem értik a futás vicces mivoltát, és az iránt érdeklődtek, hogy a tréfás egyének vajon kártalanítják-e a gazdákat? De ezek a kommentelők elvesznek a részletekben, és nem értik, hogy angol ember számára nincs nemesebb dolog, mint követni miniszterelnöke példáját.

Az Egyesült Királyság farmerszövetségét (National Union of Farmers) is elhagyta a humorérzék, mert komolyan aggódnak, mi lesz, ha országszerte több tízezer ember tiporja le a lábon álló búzát.

„Üdvözöljük, ha a lakosság felelősségteljesen élvezi a vidéket, de emlékezzünk arra, hogy ez egy munkakörnyezet, ezért legyenek óvatosak, ha a mezőgazdasági területeken sétálnak. A földek 70 százaléka áll művelés alatt, ezért a mezőgazdaság igen fontos szerepet játszik a nemzetgazdaságban.” Másrészt – határok között – szívesen látják a kirándulókat, hiszen a falusi turizmus évi 2 milliárd fontot hoz a gazdák konyhájára.