Új rekordot döntött a Christie’s 2021-es DWWA jótékonysági borárverése

A Christie’s által rendezett Decanter World Wine Awards jótékonysági boraukción több mint 72 ezer font, azaz körülbelül 30 millió forint gyűlt össze, amelyet civil szervezeteknek adományoztak.

A Christie’s által rendezett tizenhatodik boraukción összesen 72 600 font gyűlt össze 79 tételből, ez megdöntötte a 2018-ban felállított rekordot.  A bevételt hozzáadják a Decanter által a DWWA-ban idén összegyűjtött alapokhoz, amelyből jótékonysági szervezeteket támogatnak.

Az elmúlt 12 hónapban a Decanter már több mint 100 ezer fontot adományozott ezeknek a szervezeteknek.

Az aukcióra a Christie’s King Street londoni központjában került sor, és Észak-Amerikából, Európából és Ázsiából is érkeztek ajánlatok a 24 pezsgőből, 21 vörös és hét fehér burgundi tételből álló listára.

Az olasz vörösek, a Rhône-völgy és a fehér burgundi különösen népszerűnek bizonyult, utóbbi különösen érdekelte az ajánlattevőket. A tételek 100%-a könnyedén felülmúlta a Christie’s által az eladás előtti magas becsléseket.

Egy 60 palackos vegyes doboz fehér burgundival, köztük Chassagne és Puligny Montrachet, Meursault és Chablis borokkal 800 fontért kelt el.

Forrás: Decanter