Új rovarölő hatóanyagot fejlesztett a Syngenta

Új rovarölő hatóanyagot jelentett be a Syngenta. A spiropidion tartalmú készítmény célzottan, környezetkímélő módon segít a gazdálkodóknak terményeik megvédésében a nehezen kezelhető szívó rovarkártevők ellen.

A hatóanyagot először a világon 2020 szeptemberében Guatemalában jegyezték be. Az új hatóanyagot tartalmazó Spiropidion SC300-at a Syngenta és az arizonai Yumában található, családi tulajdonú Gowan Company együttműködése révén értékesítik majd az engedélyeztetés után Észak-Amerikában. Néhány éven belül a tervek szerint a világ 60 országában is elérhető lesz.

„A Syngenta vállalta, hogy évente két új hatóanyagot mutat be a piacon. Az új termék ennek a vállalásunknak az egyik fontos eredménye”, mondta Jeff Cecil, az észak-amerikai Syngenta Crop Protection marketingvezetője.

„Amerika téli zöldség fővárosának központjában tevékenykedünk, itt kiváló körülmények között tanulmányozhatjuk a növényvédő szerek hatását”,  tette hozzá Eric McEwen, a Gowan marketingvezetője. “Cégünk élen jár az integrált mezőgazdasági megoldások terén, és büszkék vagyunk rá, hogy a Syngentával partnerségben segíthetjük a gazdákat a termelés és a profit növelésében az új hatóanyag révén.”