Újabb Syngenta lépés a fenntarthatóságért

A Syngenta bejelentette, hogy csatlakozott az Együtt a fenntarthatóságért (Together for Sustainability, TfS) kezdeményezéshez.

A négy éve létrehozott TfS eddig 14 nemzetközi vegyipari társaságot hozott össze azzal a céllal, hogy együtt végezzék a beszállítók auditálását és értékelését az egészséget, a biztonságot és a környezetvédelmet érintő területeken, valamint a társadalmi és etikai kérdésekben. A TfS arra törekszik, hogy létrejöjjön egy, a vegyipari beszállítókra vonatkozó világszabvány.

„A Syngenta globális ellenőrzési programja során évek óta értékeli a beszállítóit. Az eddig elért eredmények elismerését jelenti a TfS tagság, ami ugyanakkor kulcsfontosságú lépés a világ minden részére kiterjedő beszállítói hálózatunk továbbfejlesztésének irányába” – jelentette ki Tom Gray, a Syngenta Global Sourcing and Production divíziójának vezetője. A világcég 2004 óta együttműködik egyetemek, civil szervezetek és vállatok által támogatott nonprofit munkajogi szervezettel, az amerikai Fair Labor Associationnal is, és első mezőgazdasági vállalatként a közelmúltban megszerezte az FLA akkreditációját.

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre és értesüljön a friss blogposztokról: https://blog.syngenta.hu/hirlevel