Újra lehet csirkét tartani Torontóban

Egy torontói lakos 2010-ben három csirkét tartotta a kertjében, hogy két lányát szórakoztassa, ők pedig hozzá szokjanak a rendszeres munkához.

Tisztán tartották a kis baromfiudvart, így nem szoktak oda a mosómedvék sem, amelyek szívesen járnak be a lakott területekre kukázni. Csakhogy a csirkék nem némák, és az Ontario-tó menti elegáns lakónegyedben valakiket zavart a kárálás. Három évvel később a város betiltotta a hátsó kerti baromfiudvart, így a csirkék egy farmra kerültek.

Most azonban az ötmilliós város vezetése 23:14 arányú szavazással engedélyezte, hogy – kísérleti jelleggel – négy kertvárosi kerületben ismét létesíthessenek baromfiudvart a hátsó kertben, és udvaronként akár négy csirkét is tarthassanak. Társasházakban, vagy megfelelő baromfiudvar nélkül viszont sehol sem lehet.

Manapság, amikor Észak-Amerikában egyre többen cikkeznek a városi farmok szükségességéről, nem is meglepő ez a döntés. Ismervén a kanadaiakat, ahol a közterek tisztaságára is mindenki nagyon ügyel, biztos, hogy nem lesz trágyaszag a környéken.

Az a bizonyos torontói lakos pedig azt mondta a helyi újságnak, hogy megnézi az interneten, hol is vehet a közelben néhány tyúkot, mert már nagyon hiányzik neki a napi friss tojás.

Fotó: pixabay.com