Univerzális önvezető rendszert fejlesztett a John Deere  

A gyár AutoTrac Controller 300 nevet viselő precíziós vezérlési rendszerét új és régebbi traktorokra is fel lehet szerelni.

Az univerzális John Deere AutoTrac Controller 300 az integrált precíziós irányítás előnyeit nyújtja a gazdálkodók számára anélkül, hogy komolyabb átalakítást kellene végrehajtani a traktoron, írja a Futurefarming szakmai portál.

Mint John Mishler, a vállalat precíziós gazdálkodási marketingigazgatója a lapnak elmondta: a rendszer felszerelhető különféle típusú, korú és márkájú mezőgazdasági traktorokra, amelyek hidraulikus kormányzással rendelkeznek és legalább négy kerekük van.

A készletet a szakemberek szerint könnyű beállítani, kalibrálni és karbantartani. Telepíthető anélkül, hogy az eredeti kormánykereket módosítani kellene. A precíziós kijelzőn minden adatot nyomon tud követni a gazdálkodó. A könnyű kezelhetőség mellett az az AutoTrac révén optimalizálható a jármű útja és sebessége, ez alacsonyabb üzemanyag felhasználáshoz vezet és precízebb vetőmag-, műtrágya- és növényvédő szer kijuttatást eredményez.

Az egyelőre traktorokhoz elérhető rendszert a John Deere a későbbiekben egyéb mezőgazdasági gépekre is felszerelhetővé teszi.