Utalványokkal lendítenék fel a fogyasztást Tajvanon

Összesen 3 ezer taivani dollár (100 dollár) értékű árut vehetnek 1000 taivani dolláros utalványokkal a tajvani polgárok. Az újszerű kezdeményezéssel a fogyasztást szeretné fellendíteni a 23 millió lakosú távol-keleti ország kormánya.

A koronavírus járvány miatti keresletingadozáson a tajvani kormány egy új kezdeményezéssel igyekszik javítani: 3 ezer taivani dollár értékű utalványokat bocsátanak ki azzal a céllal, hogy fellendítsék a helyi gazdaságot. A programban résztvevőknek ezer taivani dollárt kell fizetniük ezért, december 31-ig felhasználható vouchereket különféle árukra és szolgáltatásokra használhassák fel.

A Mezőgazdasági Tanács külön programot indított, összesen 5 millió – 250 dolláros címletű –utalvánnyal. Ennek a programnak a célja Tajvan mezőgazdaságának, erdőgazdálkodásának, halászatának és állattenyésztésének fellendítése. Az utalványok felhasználhatók erdészeti rekreációs területeken történő belépésre, valamint a résztvevő üzletekben történő vásárlásokra. Mostanáig több mint 2000 vállalkozás jelentkezett a programba.

Az ösztönző programok együttesen várhatóan több mint 20 milliárd dollár bevételt generálnak a mezőgazdasággal kapcsolatos ágazatokban.

Bohdan Chreptak képe a Pixabay -en.