Vegetáriánus lesz Mrs. Campbell

Az USA arról híres, hogy ott van a legtöbb egészségtelenül elhízott ember, ugyanakkor gyakran indulnak újabb és újabb, az egészséges éltet és táplálkozást zászlajukra tűző mozgalmak. Legtöbbször igazuk is van, mert a túlzott cukor- és sófogyasztás, vagy a kizárólag olajban sütött ételekre korlátozódó étrend egészségtelen, most azonban másról van szó.

Nyáron ismét elővette egy-két tévécsatorna az 1968-as Jó estét, Mrs. Campbell! című filmet, amiben Gina Lollobrigida, kora szex-szimbóluma összetalálkozik lánya mindhárom apjával. Igen, mert a háború alatt három fiatal amerikai katonával is vigasztalták egymást, azonban a háború után ott maradt a gyerekkel. És akkor a Campbell leveskonzervre nézve kitalálta, hogy ő tulajdonképpen a harcokban elesett Campbell kapitány özvegye, így a városkában nagy tisztelettel vették körül. (A három katona meg havonta küldte a gyerektartást.)

No, kérem, ennyi bevezető után jöjjön a hír: a Campbell Soup Co. bejelentette, hogy növeli a „növény alapú” termékeinek körét.

A Campbell öt éve megvett egy nagy zöldségfarm-vállalatot, majd hasonló profilú élelmiszeripari cégekkel bővítette a portfólióját. A termékeket azonban el is kell adni, és ha nincs vevő, hát gerjeszteni kell a keresletet. Ezért a levesgyártó óriás csatlakozott a Növényalapú Élelmiszeripari Szövetséghez (Plant Based Foods Association), és együttműködve már jobban mennek a dolgok.