Vegyes az orosz mezőgazdaság tízhavi teljesítménye

Az orosz gazdálkodók csaknem 14 százalékkal növelték a gabonaértékesítést októberben – jelentette az Interfax hírügynökség az állami statisztikai hivatal, a Rosstat adatai alapján.

Az orosz mezőgazdasági vállalkozások a 2018 októberében elért mennyiségnél 13,8 százalékkal több, összesen 9 millió tonna gabonát értékesítettek. De a 21,2 millió tonnás tízhavi gabonaforgalom még így is 11,4 százalékkal elmaradt a bázistól.

A Rosstat szerint a szarvasmarha és a baromfi értékesítése októberben összesen 1 millió tonna volt, ami 4,8 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest. Az 1,3 millió tonnás tej értékesítés pedig 8,1 százalékkal bővült. Tojásból viszont 1,7 százalékkal kevesebb, összesen 2,7 milliárd darab került a kereskedelembe.

Október végéig a szarvasmarha és a baromfi forgalmazás 2 százalékkal 9,5 millió tonnára nőtt, tejből 4,4 százalékos emelkedéssel 13,5 millió tonna, tojásból pedig 0,4 százalékkal több, vagyis 26,6 milliárd darab került a piacra az év első tíz hónapjában.