Világrekord napraforgót 2017-re is! – indul a szezon (III. rész)

Az elmúlt három esztendő napraforgó termesztése igen eredményes volt Magyarországon. 2014-ben 1,56 millió tonnát takarítottak be Magyarországon, 2015-ben 1,53 millió tonna termett. Az elmúlt évben pedig az ágazat történeték új rekordját könyvelhette el, 1,8 millió tonnás termésmennyiség mellett elért 3 tonnás hektáronkénti termésátlag világrekord.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy piacvezető napraforgó kínálatunk döntősen járult hozzá ahhoz, hogy rekordmennyiséget takaríthassanak be a magyar gazdák, akik a termőterület több mint felén, 330 ezer hektáron Syngenta hibrideket vetettek. Ez is igazolja, hogy jövőre is érdemes az átlagon felüli termésbiztonságú, magas termésátlagú, innovatív hibrideket választani.

A Syngenta az idei évre megújította napraforgó portfólióját, amely minden szegmensben kiemelkedő alternatívát, összesen 13 hibridet kínál a termelők számára. Ezek mellé a talajfertőtlenítőn, gyom- és rovarirtókon, gombaölő szereken keresztül a deszikkálóig komplex megoldások érhetőek el. Kiemelkedő érdeklődés kíséri a Neomát, amely Magyarország piacvezető hibridje és optimális körülmények között rekordtermésekre képes, de szélsőséges viszonyok mellett is a körülményektől függő maximumot nyújtja. Új sláger lesz a Bacardi, amely a rendkívül erős korai fejlődési erejének köszönhetően az eddigi legerősebb imidazolinon herbicid toleranciával rendelkező Syngenta hibrid. Erős, vegetatívabb jellege, gyors kezdeti fejlődése az aszályosabb évjáratokban is rendkívül versenyképessé teszi.